Ide-oda szállítják a börtönök között a 11 éves Szita Bence gyilkosait; a gyanú szerint a gyilkosságot kitervelő P. Erikát a rendőrségi fogdából előbb Szombathelyrre, majd onnan a napokban Pécsre vitték, az egyik vélt elkövető, B. József szintén egy másik fegyházba került, egyedül K. József maradt Kaposváron - írja a Blikk. A napilapnak P. Erika ügyvédje, Berlik Zoltán azt mondta, hogy mindig utólag értesül róla, hogy éppen hová vitték az asszonyt.


A Blikk szerint a gyanúsítottakat egy-két fős cellákba igyekeznek elhelyezni, Facsarné Werner Mária igazságügyi kriminológus szerint azért, mert a rabok a gyerekgyilkosokkal kegyetlenül bánnak, különösen a női börtönökben. Egymástól azért szállítják őket ilyen távolságba, hogy ne beszélhessenek össze - tette hozzá.


A napilap szerint hamarosan újabb szembesítés várható, a nyomozók ugyanis új információkhoz jutottak.


P. Erika, a 11 éves felsőmocsoládi Szita Bence nevelőapjának volt élettársa a gyanú szerint október végén két hajléktalan férfit, a 41 éves K. Józsefet és az 57 éves B. Józsefet bízta meg a kisfiú megölésével. Az asszony állítólag a gyereket okolta azért, mert nem élhet együtt a barátjával, Bence nevelőapjával.


A fiút ezután a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták, ahol megkínozták a gyereket, majd elásták, mint kiderült, a kisfiú ekkor még élt. Mint az igazságügyi orvos szakértő megállapította, Szita Bence halálát fulladás okozta.


Forrás: HVG.hu, blikk.hu

Korábbi videóink a témában!

 

Címkék: szembesítés, várható, ügyében, újabb, bence, Szita, kék hírek