Nézze meg a helyszínen készült videót!

 

Balatonszentgyörgy és Kéthely között előzés közben ütközött össze két gépkocsi frontálisan. A Kéthely felől érkező autós az út  szélén álló autót szerette volna kikerülni, nem vette észre a szembeérkező Mercedest. Ekkor ütköztek frontálisan. Mindkét sofőr súlyosan megsérült.

Az egyik sérültet ágyéki csigolyatörésre utaló gyanúval szállították a marcali kórházba, ahol megfigyelésre csütörtök éjszaka bent tartották. Mivel a beteg budapesti lakos, ezért kérte, hogy a Honvéd Kórház sürgősségi részlegére utalják át. Pénteken reggel átszállították. A másik súlyos sérült a kaposvári kórházba került.

A baleset miatt a Marcali Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt eljárást indított egy 66 éves budapesti férfi ellen.

2013.01.31-én az esti órákban egy Opel Astra típusú személygépkocsi vezetője egy Peugeot Boxer tehergépkocsit vontatott Kéthely külterületén, a 68-as úton Marcali irányából Balatonszentgyörgy irányába. Haladásuk során, amikor a 68-as út 92+000 km szelvényébe értek, a mögöttük és velük azonos irányba haladó Volvo személygépkocsi utolérte az előtte közlekedő járműszerelvényt. A Volvo gépkocsi 66 éves budapesti vezetője fékezett, majd a forgalmi sávjából a járművét balra a másik forgalmi sávba kormányozta át, melynek során összeütközött a vele szemben Balatonszentgyörgy irányából Marcali irányába közlekedő Mercedes típusú gépkocsival.

A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Az elsődleges információk alapján, a baleset következtében a Volvo vezetője 8 napon túl gyógyuló súlyos csigolyasérülést szenvedett, az OMSZ munkatársai a Marcali Városi Kórházba szállítottak. A Mercedes vezetője, egy kéthelyi nő 8 napon túl gyógyuló súlyos lábsérülést szenvedett, őt a mentők a Kaposi Mór Oktató Kórházba szállították.

 

 

baleset

 

A helyszínen négy órán át volt teljes útzár. Addig a forgalmat elterelték Kéthelynél Balatonújlak, Balatonszentgyörgynél Balatonkeresztúr irányába.

Címkék: 68-as út, előzés, frontális, Kéthely, kék hírek, baleset