Ahogy arról korábban beszámoltunk: a kaposvári Brassó utca egyik házában élőknek nagyjából egy éve, minden este kérdéses, milyen lesz az álmuk. Az idős házaspárhoz ugyanis este 11 és éjjel 2 óra között gyakorta becsengetnek. Addig nyomják a csengőt, amíg fel nem kelnek, de mire kiérnek nincs senki a kapu előtt.

Van, hogy más kukákból kivett és széttépett szemeteszsákok tartalmát öntik az udvarra, és az is gyakran előfordul, hogy a bejárati kapura erősített postaládát, vagy annak tartalmát rongálják meg. Tönkretszik a zárat, vagy kiszórják a küldeményeket. A levélszekrény javítása úgyszólván a lakók napi rutinjává vált. Mint, ahogy az is, hogy a rokkant nyugdíjas hajnalban, 5 és fél 6 között kel, hogy a kézbesítőtől személyesen, és még épen vehesse át az újságot.

Az ügyben segítséget kértek szerkesztőségünktől. A levelet továbbítottuk a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. Ők közleményükben azt írták: valóban van alapja a levélnek. A területileg illetékes kaposvári őrszobán dolgozó rendőrök azóta jártak a házaspárnál. Olyan minősítő körülményt nem tártak fel, amely miatt eljárást kellett volna indítaniuk hivatalból, a házaspár viszont nem kívánt büntetőeljárást kezdeményezni, vagyis feljelentést tenni.

A hasonló cselekmények megelőzése érdekében a területileg illetékes őrszobán szolgálatot teljesítő rendőröknek a kapitányság vezetője meghatározta, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a házaspárra, valamint a környékben élő többi lakóra is.

Címkék: járőrözés, éjszakában, fokozott, rendőri, éjszakai, kék hírek