Nézze meg a videót!

 

4-es kiemelt fokozatú riasztás volt érvényben. Tucatnyi tűzoltót riasztottak a somogyvári tűzhöz. A gyermekotthon egyik zárt szobájában csaptak fel a lángok. Takarítóeszközöket tároltak ott. A füstöt a gyerekek vették észre az otthon emeleti folyosóján. Értesítették a gondozókat. Menekülésre már a lépcsőn át nem volt lehetőség, ezért a pedagógusok lábbal kitörték az emeleti folyosó ablakot, és azon keresztül szőnyegen csúsztatták le a 33 gyereket.

 

A mentőszolgálat 5 kocsija érkezett a helyszínre. 5 gyermeket szállítottak kórházba. Ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek. Végtagsérülések és pánikroham miatt vitték be őket. Az intézményben értelmileg sérült 6 és 18 év közötti gyerekek voltak. Őket ideiglenesen az öreglaki intézményben helyezik el. A gyerekekkel most pszichológus és gyógypedagógus foglalkozik. Ők segítenek nekik a lelki sérülések feldolgozásában.

A Somogy megyei Óvoda Általános iskola Speciális Szakiskola Diákotthon és Gyermekotthon intézményvezetője, Tóth László a KaposPontnak elmondta: a mentést irányító két pedagógusnak köszönhető, hogy a gyerekeknek nem lett komolyabb bajuk. Arra gondoltak, hogy életmentő elismerésre terjesztik fel őket.

 



Címkék: szobájában, csaptak, lángok, fel, gyermekotthon, tűz, kék hírek