A Pécsi Városi Bíróság még szeptember 18-án hosszabbította meg három hónapra P. László előzetesét, ez járt le a napokban. A pécsi büntetés-végrehajtási intézet kezdeményezte a jogerős büntetésének letöltését. A Baranya Megyei Főügyészség szóvivője, Petréteiné dr. Malomsoki Csilla a lap kérdésére hozzátette, hogy ugyan az előzetes megszakad, de ez nem jelenti azt, hogy közel másfél év után - miközben feltehetően még jogerős ítélet sem lesz P. ellen - szabadon kisétálhatna a börtönből, akkor ugyanis az ügyészség ismét indítványozni fogja az előzetes elrendelését.

Mint arról korábban beszámoltunk: a 25 éves Bándy Kata július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el haza egy pécsi sörözőből, ám otthonába nem érkezett meg.
A Baranya Megyei Rendőrfőkapitány, Dakos József tájékoztatása szerint: az eddigi nyomozati munka azt mutatja, hogy a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított 26 esztendős P. László gyalogosan közlekedett, a lánnyal a háza előtt elegyedett szóba, majd a gyilkosság helyszínéig követte, ahol a gyilkos megfojtotta a lányt, majd megpróbálta eltüntetni a holttestet.

Bándy Kata holttestét július 11-én, a délutáni órákban találták meg bújócskázó gyerekek. Egyikük nevelőapja értesítette a rendőrséget. Az egyik gyerek a meghallgatásán úgy nyilatkozott, hogy egy autóban ülő ember megfenyegette - ezt az állítást a rendőrség nem látja bizonyítottnak. Dakos József azt mondta: P. Lászlót pécsi tartózkodása alatt egyszer sem látták autóval közlekedni.

A Dunántúli Napló nemrég arról számolt be, hogy a pécsi börtönből elszállították a férfit, ahol eddig a rendőrség kérésére tartották fogva; így ugyanis bármikor kihallgatható volt. Miután a rendőrség szerint további kihallgatásokra nincs szükség, P. már a pécsi fegyintézet "vendégszeretetét" élvezi. Jelenleg további szakértői véleményeket várnak, melyek elkészülte és megérkezése ugyan még több hónapot vehet igénybe, de tavaszra lezárható lehet a nyomozás, noha a főügyészség szóvivője ezt nem kívánta megerősíteni.

(Forrás: nepszava.hu)

Címkék: gyilkosa, letöltendő, P. László, Bándy Kata, börtönbüntetés, kék hírek