Az ország minden szegletéből több mint 2 és fél ezren érkeztek, hogy elbúcsúzhassanak a két hete brutális kegyetlenséggel megölt felsőmocsoládi kisfiútól.

A ravatalozóba csak a közvetlen hozzátartozók mehettek be.

A 11 éves Bence fehér koporsója körül megszámlálhatatlan sok koszorú, de focimeze és labdája is ott volt a ravatal mellett. A polgári szertartás során kiemelték Bence életének legfontosabb mozzanatait. A gyászolók között ott volt testvére is, aki Bence kedvenc plüssállatát szorongatta, a nevelőapja, édesanyja, a nagymama is.

A temetésen részt vett Szita Károly Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármestere is. (Nem rokona az elhunyt kisfiúnak.) A résztvevők között nagyon sok fiatal volt. A temetésen megjelentek a kaposvári hajléktalanszálló lakói is.

A Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója, Puskás Béla tájékoztatása szerint a mentősöknek egy embert kellett rosszullét miatt elsősegélyben részesíteni. A polgári szertartás szerint lebonyolított temetés csaknem másfél óráig tartott.

Nemcsak a családtagok, hanem az ismerősök, diáktársak és idegenek is megrendülve, sokan zokogva kísérték utolsó útjára. A temetést nem zavarta meg attrocitás. Többen attól tartottak, hogy a halálbüntetés visszaállítása mellett tüntetők megzavarhatják a szertartást.

Nézze meg videónkat!

 

Címkék: több ezren, Szita Bence, temetés, gyász, Kaposvár, kék hírek