K. Józsefet vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Bűnsegédlettel gyanúsítják, azzal, hogy segített eltüntetni a 11 éves kisfiú holttestét. A férfiról csak annyit mondtak a hatóságok, hogy büntetőeljárás hatálya alatt áll. Korábban nyilatkozott a Kapospontnak, amikor éhségsztrájkolt a kaposvári bíróság előtt. Távolságtartási végzést hoztak ellene, nem közelíthette meg a feleségét és a házát zaklatás miatt. Így vált hajléktalanná.

Nézze meg az erről készült régebbi videónkat:

 

Az Index.hu telefonon utolérte hétfőn a válófélben lévő feleséget. Az asszony azt mondja: ő is rettegett a férfitól, és féltette tőle a gyerekeiket is, szerinte K. József azzal fenyegette őt, hogy szétszabdalja, elássa. A feleség szerint K. József a meggyilkolt kisfiú szintén letartóztatott nevelőanyjának, P. Erikának a szeretője volt.

"Mi lettünk volna a következők" - mondta az Indexnek a Szita Bence meggyilkolásával gyanúsított K. József válófélben lévő felesége.

Az asszony szerint ő maga és a gyerekek folyamatos rettegésben éltek azóta, hogy bejelentette: el akar válni. A válópert idén május 14-én adta be, ahogy fogalmazott: "onnantól kezdve pokollá vált" az életük. Először ő és a gyerekek költöztek el egy időre a családi házból, majd miután a rendőrséghez fordultak segítségért, fordult a helyzet, ők visszaköltözhettek, a férfinak pedig el kellett mennie otthonról. Az asszony szerint a férje követte, leskelődött utána, és fenyegette, például azzal, hogy szét fogja szabdalni, el fogja ásni. A feleség hangfelvételt is készített a fenyegetésekről, amit odaadott az ügyészségnek, egyebek mellett ez alapján rendelték el a távoltartást.

A feleség elmondta, hogy K. József jól ismerte P. Erikát, aki Szita Bence nevelőapjának barátnője volt, és akit szintén őrizetbe vettek a gyerekgyilkosság miatt. Az asszony szerint korábban P. Erika ajánlkozott, hogy segít eladni a házukat, hogy a férfi tudjon külön lakásba menni. A feleség szerint K. József csupán ismerősének mondta P. Erikát, ugyanakkor ő biztos benne, hogy valójában szeretők voltak. A másik őrizetbe vett hajléktalant, B. Józsefet csupán nemrég, a hajléktalanszállón ismerte meg a férje, tette hozzá.

Címkék: éhség, pizsama, sztrájk, gyilkos, bíróság, kék hírek