A részeg fiatalok busz oldalsó ajtaját kezdték rugdalni, majd a vezetőfülke ablakát ütve a gépjármű vezetőjét felszólították, hogy szálljon ki. A gépjármű vezető kiszállt, hogy elküldje őket, amikor az egyik fiú a boros ballonnal arcul csapta, a bal szeme alatt megütötte, amitől a buszvezető 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A támadói kergették, fenyegették, végül visszaszállt a buszra és bezárta az ajtót, majd hívta a rendőrséget.

Az elkövetők ezután távoztak, azonban egy rövid idő múlva visszatérve szidalmazták a vezetőt, tovább rugdalták, ütötték a buszt, a jármű jobb oldalán az első ajtó ablaka kitört. Ezután elfutottak.

A kiérkező rendőrök még a helyszín környékén elfogtak egy 18 éves fiatalembert, majd két másik fiatalkorú fiút a tartózkodási helyükön. A három tizenévest előállították a fonyódi rendőrkapitányságra. Gyanúsítottként hallgatták ki őket közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt. Tettükkel az elsődleges megállapítások szerint 220 ezer forintos kárt okoztak a járműben. Kihallgatásuk után őrizetbe vették őket.

A buszsofőr elfogásában a rendőröknek a helyi polgárőrök nyújtottak nagy segítséget, akik köszönik az együttműködést.

Címkék: verés, garázda, Balatonboglár, busz, sofőr, kék hírek