Nézze meg a kereséskor készült videót!

 

 

A Kötél Életmentők csapata már átnézte a Malom-tó környékét. Most a Kötél Egyesület mentős tagja, Szita János kezdeményezésére, - aki egyben Bence rokona is – nagyobb szabású kutatóakciót indítottak.

Több mint 100 lovas, búvár, családtag, a fiú falujában élő, és csatárláncba állt önkéntes kereste a 4 napja Kaposvárról eltűnt, 11 éves Szita Bencét. Még Pécsről, Budapestről és Sopronból is vártak segítséget.

A Kaposvárhoz közeli Deseda-tó környékét fésülték át. A nevelőanyjával ugyanis Bence itt is járt aznap délután, amikor eltűnt. Úgy tudjuk: a fú imádja a vizet, és szeret horgászni, ezért akart a tóra menni. Infromációink szerint a fiút nevelőanyja látta utoljára. A keresést a kisfiú egyik rokona, Szita János kezdeményezte, a család ugyanis már nagyon aggódik.

A kutatás a Kaposvári Önkéntes Életmentő Egyesület irányításával zajlik. A későbbiekben légi úton is próbálnak nyomra akadni. Eközben úgy tudjuk: a rendőrség egy másik nyomon is elindult. Erről azonban nem akartak nyilatkozni. Az biztos: az édesanyától csütörtökön DNS mintát vettek.

Szita Bence főkép

Ahogy arról beszámoltunk: a rendőrség keresi a 11 éves felsőmocsoládi Szita Bencét, aki hétfőn este 19 óra körüli időben tűnt el a kaposvári Tesco parkolójában lévő játszótérről.

Információink szerint Szita Bence nevelőszülőknél lakott Felsőmocsoládon. A szomszédok szerint nagyon rendes, talpraesett fiúról van szó, nevelőapjával is nagyon jó a viszonya.

Úgy tudjuk, a testvére és nevelőanyja látta utoljára.

Szita Bence


Az egész ország tud már a fiú eltűnéséről. A rendőrség kéri, hogy aki a gyermek jelenlegi tartózkodási helyéről vagy az eltűnés körülményeiről bármilyen információval rendelkezik, hívja a Kaposvári Rendőrkapitányság Ügyeletét a 06-82/502-700 telefonszámon.

Szita Bence nevelőaapja a Kapospontnak elmondta: az áruházi parkolóból a játszótér felé haladt a gyerek, ezen a területen veszett nyoma. Hogy miért jött a kisfiú a parkolóba, arról egyelőre nem akar beszélni a nyomozás érdekében.

- Gyámhatóság által kirendelt formában nevelem születése óta, kiskora óta törődöm vele, apunak szólít- meséli a férfi- Fiamként szeretem, családtag nálunk. Neki is az volt a vágya, hogy velünk éljen, nem állt szándékában elcsavarogni, vagy otthonról bármilyan formában távol maradni. Jól érezte magát nálunk, a lehetőségeinkhez mérten mindene megvolt. Nem tudjuk elképzelni, hol lehet. Nagyon várjuk haza, aggódunk érte. Bármilyen információt, bejelentést köszönettel fogadunk, mi a család és a rendőrség, akik gőzerővel dolgoznak az ügyön.

- Az öcsém jószívű, aranyos kisfiú, bizalmas viszonyban voltam vele, nekem mindent elmondott- veszi át a szót Bence féltestvére, vagyis a nővére- Szándékosan sohasem szökött volna meg, soha sem hozott volna olyan helyzetbe, hogy aggódnunk kéne miatta. Ha a telefonja lemerült, akkor máshonnan hívott, mindig jelentkezett. Két napja tűnt el, ezalatt 4 órát aludtam, enni sem tudok, csak arra gondolni, hogy mi van az öcsémmel, mikor kerül elő, és ez egy rémálom!

Szerda délután arról tájékoztatta a Kapospontot a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság, hogy jelentős erőket mozgósítva keresi az eltűnt felsőmocsoládi kisfiút.

A 11 éves Szita Bence eltűnését nevelőanyja jelentette be a rendőrségre október 29-én éjszaka. Tekintettel arra, hogy Bence továbbra is ismeretlen helyen tartózkodik, a bejelentés óta a kaposvári rendőrök a megyei rendőr-főkapitányság állományával kiegészülve folyamatos kutatómunkát végeznek a gyermek megtalálására.

 

 

Bence édesanyja sírva üzent a fiának a Kaposponton keresztül: nagyon szereti és hiányzik neki:
- Szia Bencus! Anya vagyok! Nem tudom, hogy hová tűntél. Ha valami baj volt, és összevesztél valakivel, nem haragszom rád, jelentkezzél!

A Kapos Televízió 2009-es karácsonyi adományozási akciójában az eltűnt kisfiú családjának is vittünk adományokat. Akkor nagymamájával lakott Kaposváron.

Az eltűnt fiúnak 3 éve adományoztunk:

 

Címkék: lóval, vizen, gyalog, Bence, éves, eltűnt, keresik, kék hírek