Jelentős értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Városi Ügyészség négy férfi ellen.

Egyikük tanulói jogviszonyban, mint diákmunkás dolgozott a Tesco Globál Áruházak Zrt. kaposvári áruházában, mint pénztáros.

Tavaly júniusban a munkakörét felhasználva, a pénztárból több árucikk fizetés nélküli elvételét biztosította két barátjának, valamint ismeretlen személyeknek úgy, hogy a termékeket a pénztárgépbe bevitte, majd a tranzakciót törölte, és a sztornózott tétel után a társai az árucikkeket fizetés nélkül vitték el.

Nyolc esetben, 2 ezer és 33 ezer forint közötti értékben  károsították meg az áruházat. Az ellopott áruk értéke összesen 145 ezer forint volt. A  négy fiatal férfi betöréseket is elkövett Kaposváron. Egy júliusi éjszaka átugrották egy családi ház kapuját, befeszítették az ablakot, és 3 millió 275 ezer forint értékben ékszert, háztartási eszközt, elektronikai és műszaki cikket loptak el. Egyik társuk közben az utcán figyelt, hogy jön-e valaki. Több hasonló betörést is elkövettek.

Címkék: diákmunkás, pénztár, áruház, betörő, vád, kék hírek