Két személlyel és egy hajóval folytatják a vitorlásról eltűnt 60 éves férfi keresését a vízirendészek - tájékoztatta a KaposPontot a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője, Méhes Dóra.

Mint arról korábban beszámoltunk: a rutinos hajós - aki a tavalyi Kékszalag vitorlásversenyen első helyezést ért el csapatával a hajója kategóriájában - két nappal ezelőtt tűnt el a Balatonban. Vitorlásával kedd délután egy órakor indult el a balatonföldvári anyakikötőjéből, majd két óra múlva egy horgász vette észre ahogy az északi parton Révfülöp közelében megfeneklett. A hajó ekkor már üres volt. A horgász azonnal értesítette a vízirendészetet, akik a VMSZ segítségével sötétedésig folytatták az eltűnt személy keresését.

Meglehetősen nagynak számító, 27 láb (kb. 8,22 méter) hosszú hajóját rögzített  kormánnyal közlekedett, amikor egy homokpadon megfeneklett  kedden. A hajó jobb hátsó végén a korlátrögzítő fül letörött, ezért a hajós vélhetően a vízbe esett. A vitorlást még aznap este lehúzták a vízirendészek, majd a balatonföldvári kikötőbe szállították.

Nézze meg videónkat:

 

Címkék: tovább, hajó, eltűnt, keresik, balaton, kék hírek