Börtönőr hozta a brutális férfit a mai tárgyalásra. Ezzel a sodrófával verte agyon az apósát. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják. A mentőtiszt szerint - aki elsőként érkezett a helyszínre - valósággal péppé verte az idős férfit.

- A vádlott a sértettet mintegy 40 alkalommal megütötte, az ütések a sértett fejét, nyakát, vállát, mellkasát, kezeit és lábát érték - mondta a Somogy Megyei Főügyészség  ügyésze, Hannich Ferenc.

A szenyéri család tavaly karácsonykor disznót vágott. Közben a fiatal férfi sokat ivott, berúgott. Otthon részegen belekötött az apósába, aki éppen az ágyán ült.

szenyéri gyilkos


- Az előtérben rágyújtottam, és kérdeztem a Zoli bácsit, hogy mikor fürdött utoljára, mire azt válaszolta, hogy egy hete. Elmondom, hogy Zoli bácsi ritkán fürdött, és kellemetlen szagot áraszt, és ezért szóltam neki, hogy fürödjön meg - olvasta fel a vallomásból a Kaposvári Törvényszék bírója, Duduka Attila.

Az idős férfi azonban nem ment fürödni, ekkor verte össze a sodrófával, amit éppen beigli sütéshez használtak. A megvert após ezután lefeküdt aludni, éjszaka azonban belső vérzést kapott, másnap holtan találták. A gyilkos azt mondta: ő csak néhányat ütött a többi sérülését akkor szerezte az apósa, amikor taligahúzás közben elesett. A bíró azonban nem fogadta el a védekezését, és 16 év fegyházra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Címkék: szenyér, sodrófa, elítél, gyilkos, bíróság, kék hírek