Az Ormai István kierőszakolt lemondó nyilatkozata miatt kirobbant botrány miatt a Fidesz már tavaly szeptemberben le akarta mondatni Gyenesei Istvánt. Ugyanolyan lemondó nyilatkozatot szerkesztettek neki, amit Ormai írt alá, de a Somogyért elnöke félretolta azt.

A tárgyalóteremben is ártatlanságát hangoztatta: - Nem vagyok vétkes, és a Somogyért egyesület egyetlen tagja sem vétkes! - mondta a Somogyért Egyesület elnöke, Gyenesei István.

Nézze meg a tárgyaláson készült videónkat!

 

 

Gyenesei szerint szabályosan jártak el, Ormai tudtával: - Ormai lemondó nyilatkozata jogszerűen lett benyújtva, ahogyan azt megelőzően a dátum is Ormai megbízása és felhatalmazása alapján került ráírásra - mondta a tárgyaláson Gyenesei.

A nagyatádi polgármester azonban állítja: ő egy biankó nyilatkozatot írt alá, amire csak akkor írtak dátumot, amikor kilépett a pártból.

- Ennek a dátumnak a ráírására soha senkit nem hatalmaztam fel, tudtomon és akaratomon kívül történt - mondta Nagyatád polgármestere, Ormai István.

gyenesei


- Ormai István könnyezve jelentette be a az egyesület előtt, hogy sajnos le kell mondani a mandátumáról. Ne kérdezzétek, hogy miért kell megtennem! - mondta a Somogyért Egyesület elnöke.

Órákig vitázott egymással a két politikus, érdemben mégsem haladt előre a tárgyalás. Az ügyészség végül pénzbüntetést kért Gyeneseire.

- Indítványozom, hogy a vádlottal szemben a Kaposvári Városi Bíróság pénzbüntetést szabjon ki - mondta a Székesfehérvári Városi ügyészég ügyésze, Laki Ádám.

A volt miniszter ügyvédje, a szintén MSZP-s ex-kormánytag Bárándy Péter ügyvéd azonban felmentést vár: - Az kimondható, hogy a számunkra várt ítélet ebben az esetben a felmentés. Ez nem mindig van így, ha az ember védő, de most így van. -

A bíró a tanúk meghallgatása után a közgyűlési jegyzőkönyveket is akarja látni, ezért november 20-ára napolta el a tárgyalást.

Címkék: ormai, gyenesei istván, okirat, hamisítás, bíróság, kék hírek