A feltételezés szerint az üzem egyik csarnokában meghibásodás miatt kigyulladt egy gázüzemű targonca, majd a nagy hőhatástól a gáztartálya felrobbant. A robbanástól a csarnok bejárata használhatatlanná vált, a környezetében lévő fémszerkezetek (állványok, lépcsők) megrongálódtak. A „tűz” észlelését követően az üzemben dolgozók a tűzriadó tervben leírtaknak megfelelően megkezdték az épület elhagyását. Az ezt követő létszámellenőrzés során kiderült, hogy hat munkást nem találnak.
Az elsőként kiérkező böhönyei önkormányzati tűzoltóság egysége megkezdte az épület felderítését, szisztematikus átvizsgálását a tűz terjedési iránya felé, hogy az épületben rekedt személyeket légzőálarc használata mellett ki tudják menteni.

E közben a helyszínre érkeztek a marcali, nagyatádi és kaposvári tűzoltóságok egységei is, akik az életmentéssel párhuzamosan megkezdték a „tűz” körülhatárolását és oltását.
A gyakorlat célja a tűzoltásvezetői, illetve a tűzoltói készenléti állomány felkészültségének, tűzoltási ismereteinek ellenőrzése volt. Ezen kívül az ellenőrzők vizsgálták az üzem dolgozóinak a kiürítéssel kapcsolatos felkészültségét és tevékenységét. A gyakorlaton – amelynek végrehajtását megfelelőre értékelték - négy tűzoltóság huszonhárom tűzoltója vett részt.

Nézze meg a galériát:

 


GyakorlatGyakorlatGyakorlatGyakorlatGyakorlatGyakorlatGyakorlatGyakorlat
Gyakorlat
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Címkék: targonca, füst, gyár, tűzoltó, katasztrófavédelem, kék hírek