Vasárnap délben mobiltelefonról jelezték a vízirendőrök ügyeletére, hogy egy 3 fővel Ábrahámhegyről Fonyódra tartó vitorlás kishajó vitorlája útközben megsérült, a segédmotorja nem indul és sodródik a déli part irányába. A fonyódi járőrök szolgálati kisgéphajóval indultak a vitorlás segítségére, melyet Balatonboglár és Fonyódliget között, az ordacsehi befolyó előtt, a parttól mintegy 1,5 km-re találtak meg.

Vontára vették, majd 13 óra 15 perckor a balatonboglári kikötőben biztonságba helyezték a rajta tartózkodó személyekkel együtt. A történtek idején a Balaton teljes vízfelületén a II. fokú viharjelzés volt érvényben.

A Balatonlelle előtti vízterületen vitorlázó férfi jelentette a vízirendőrség ügyeletére augusztus 25-én délután, hogy a parttól mintegy 2 km-re egy kék-sárga gumicsónakban két feltehetőleg ittas személy Balatonszepezd irányába sodródik, és körbe-körbe eveznek.

A bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek a BVRK fonyódi járőrei szolgálati kisgéphajójukkal. A helyszínen, a parttól 2200 méterre 2 férfit találtak a gumicsónakban, akik figyelmetlenségük és rutintalanságuk miatt csak körbe-körbe evezgettek, miközben a vitorlás hajók kerülgették őket. A megtalált személyeket a sekély vízben biztonságba helyezték, cselekményükért mindkettejüket helyszíni birsággal sújtották - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

Címkék: csónakosok, vízirendőrség, vitorlás, büntetés, Balaton, kék hírek