A Kaposvári Városi Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény miatt állította bíróság elé az 58 éves kaposvári férfit.

Idén június 26-án délelőtt a 13 éves unokáját elkérte annak édesanyjától, hogy elviszi otthonról.

Ketten dél körül a kaposvári Katona József utca 2. számmal szembeni körbekerítetlen területre mentek, ahol az ott található trafót a nagyapa az általa vitt szerszámokkal megbontotta, gyermekkorú unokájának a feladata pedig az volt, hogy figyeléssel biztosítsa a bűncselekmény elkövetését. A trafóból 4 kg alumínium alkatrészt, valamint csavart és hozzá tartozó vas összekötő elemeket szerelt ki 3 ezer forint értékben, azokat ellopta, gyermekkorú unokájával együtt a helyszínről elmenekültek.

Az ügyészség szerint a gyanúsított a fenti magatartásával bűncselekmény elkövetésére bírta rá gyermekkorú unokáját.

A Kaposvári Városi Ügyészség a nagyapát kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította.

A Kaposvári Városi Bíróság a férfit jogerősen 1 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, a büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, és elrendelte az elkövető pártfogó felügyeletét.

Címkék: nagyapa, trafó, unoka, fém, ítélet, lopás, kék hírek