A tűzoltók tizenhét esetben vonultak Siófok-Kiliti térségében, főként fakidőlésekhez de érkezett riasztás Balatonszemesről, Balatonfenyvesről, Balatonöszödről, Balatonszárszóról is.

vihar fakidőlés 3

Siófok-Kilitin egy lakóépület tetejéről kb. 14 négyzetméteren vitte le a cserepet az erős szél. Az esetben személyi sérülés nem történt, a siófoki egységek lefóliázták a tetőt, így a lakóknak nem kellett elhagyniuk otthonukat.

vihar fakidőlés 4

A viharos szél egy siófoki templom bádoglemez borítású tetejéből leszakított egy darabot, ami a templomkert egyik fáján akadt fenn tízméteres magasságban. A tűzoltók emelőkosár segítségével távolították el a három négyzetméteres tetődarabot.

vihar fakidőlés 2

Egyes hírek szerint vitorlásokat is partra dobott az orkán erejű szél, de ezt a vízirendőrök nem erősítették meg. Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint csak az északi parton kellett menteni egy bajba jutott vitorlást. Előfordulhattak viszont olyan esetek, tette hozzá, amikor a tulajdonos nem kért rendőri segítséget, ismerőseivel visszatehette a partra dobott hajóját. Ilyenről azonban a rendőröknek nincs tudomásuk.

vihar fakidőlés 5

vihar fakidőlés 1

(Fotók: Siófoki Hivatásos Tűzoltóparancsnokság)

Vihar pusztított a Balaton-parton

 

Az esti viharos időjárás miatt tizenhétszer riasztották a tűzoltókat házakra dőlt fák eltávolításához a Balatonon. Kedd este egy siófoki templom tetejéről szóródtak le a cserepek az erős szél miatt.

 

A tűzoltók tizenhét esetben vonultak Siófok-Kiliti térségében, főként fakidőlésekhez. A viharban egy családi ház tetejét megbontotta a szél, a kéménye pedig ledőlt.

 

Egy másik utcában a fa egy villanyvezetékre és a mellette található házra dőlt, valamint egy templom tetejét is megrongálta az erős szél.

 

E hírek szerint vitorlásokat is partra dobott az orkán erejű szél, de ezt a katasztrófavédők nem erősítették meg.

Címkék: kidőlés, vihar, tűzoltó, balaton, kék hírek