Dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az ellen a 20 éves nagybajomi férfi ellen, aki – a rendelkezésre álló adatok alapján – július 3-án hajnalban egy kaposvári áruház műszaki osztályáról ellopott egy fényképezőgépet.

A zsákmányt a próbafülkébe vitte, ott a lopásgátló eszközt eltávolította, majd a fényképezőgépet elrejtette. Ezt követően az üres csomagolást visszahelyezte a műszaki osztályra, és a termékkel fizetés nélkül távozott az áruházból. A bűncselekménnyel több mint 20.000 Forint kárt okozott.

Július 5-én hajnalban is megpróbáltak fizetés nélkül műszaki cikket kivinni az áruházból. Ezúttal egy 18 éves attalai férfi tulajdonított el egy táblagépet és egy fényképezőgépet több mint 100.000 Forint értékben.

A termékek csomagolását feltépte, a készülékeket kivette, majd azokkal az áruházból fizetés nélkül távozott. A távozásakor az áruház biztonsági őrei ellenőrzés alá vonták és megtalálták nála a fenti termékeket. A férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

Címkék: fényképezőgép, lebuktak, tolvajok, áruház, rendőrség, kék hírek