Az elmúlt huszonnégy órában hét alkalommal riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit tűzesetkehez és műszaki mentésekhez a megye területén.

Szerdán este Zamárdinál égett teljes terjedelmében közel 100 darab nagyméretű kockabála egy háromszáz négyzetméter alapterületű acélszerkezetes, palafedésű féltető alatt, az M7-es autópálya nyugati feljárójánál. A tűzhöz a siófoki tűzoltók három járművel vonultak. A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át az égő bálákról a közelben található veszélyes anyag raktárra. A tűz eloltása és az utómunkálatok hat órán keresztül zajlottak. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgáló vizsgálja.

A kaposvári tűzoltókat szintén bálatűzhöz riasztották szerdán késő este Kazsok Rózsamajorba. A mintegy kétezer kockabálából álló kazal oltásához három tűzoltógépjárművel vonultak a tűzoltók, akik megakadályozták, hogy a lángok továbbterjedjenek másik bálasorra, közben erőgépekkel szétbontották az ép bálákat az égő részektől. A beavatkozó egységek még csütörtökön délelőtt is a kb. száz méter hosszan égő, izzó báláktól védték a közeli lefóliázott bálasort. A tűzoltási munkálatokban részt vettek az igali önkéntes tűzoltó egyesület tagjai - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől.

 


tuz3jooo.jpgtuz3jooo.jpgtuz3jooo.jpgtuz3jooo.jpgtuz3jooo.jpgtuz3jooo.jpgtuz3jooo.jpgtuz3jooo.jpg
tuz3jooo.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fotók: Kaposvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

 

 

Címkék: körbála, Kazsok, Zamárdi, tűzoltók, tűz, kék hírek