A szomszédasszony látta utoljára az áldozatot. Az idős asszony akkor hosszasan beszélgetett a postással. Délután fél 6-kor találta meg a holttestét az albérlő.
Tóthné Kiss Rozália:
- Másnap tudtuk meg, hogy hátba szúrták. Mert elölről nem látszott semmi, hanyatt volt.
Az idős nő mellett ott hevert a kés is. A szomszédokat kihallgatták a rendőrök a hétvégén. Egy térfigyelő kamera képét is megmutatták nekik, rajta a feltételezett gyilkossal.
- Voltak itt, mutatni térfigyelő kamera képét, de nem ismertük meg, aki látszott a képen.  Szerintem ismerős volt, mert az az igazság, hogy csak Panni néni szobáját forgatták fel, az albérlőjét nem.
A Kapospont úgy tudja: az elmúlt időszakban több albérlője is volt az áldozatnak, egyiküket gyanúsítják.  
Méhes Dóra sajtószóvivő:
- Az SMRFK május 31 -én őrizetbe vett egy 45 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a másfél héttel korábban holtan talált 72 éves asszony megölésével.
A férfi azonban mindent tagad. A bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A rendőrök várják a helyszínen talált DNS-nyomok szakértői vizsgálatának eredményét, ami bizonyítékul szolgálhat. Még nem tudni, hogy nyereségvágyból ölt-e. A szomszédok szerint 5 ezer forint és egy doboz cigaretta hiányzott a lakásból.

Nézze meg az esetről készült videónkat:

 

Címkék: gyilokosság, emberölés, áldozat, nyugdíjas, kés, kék hírek