A vádlott 2010-ben élettársi kapcsolatot létesített a sértett leányával, egy közös gyermekük született. A vádlott, élettársa és az apósa 2011. decemberéig egy szenyéri családi házban éltek együtt. Ezután szakított a pár, de a férfi később is sokat tartózkodott a lakásban, a házkörüli munkák elvégzésében segédkezett.

2011. december 24-én délelőtt a vádlott, a sértett és leánya a háznál disznót vágtak. Közben és a nap folyamán a fiatal férfi nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, erősen ittas állapotba került.

Éjjel 23 órakor apósa szobájában szóváltásba keveredett az ágyán ülő idős sértettel. Azt tette szóvá, hogy korábban szóltak az öregnek, hogy mosakodjon meg, de ezt nem tette meg. A vádlott ekkor odalépett az ágy elé a sértetthez, és kétszer tenyérrel arcon ütötte, majd magához vett egy 70 cm hosszúságú, 3 cm átmérőjű sodrófát, és bántalmazni kezdte. 40-szer ütötte meg, a csapások a sértett fejét, nyakát, vállát, mellkasát, hátát, kezeit és lábát érték. A verés után a tettes bement a volt élettársának szobájába, és lefeküdt aludni.

Az idős férfi a bántalmazás miatt másnap hajnalban elhunyt, halálának oka kiterjedt vérzés volt. A főügyészség a vádiratban fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől való eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott előzetes letartóztatásban van.

Címkék: disznóvágás, sodrófa, Szenyér, emberölés, ház, kék hírek