Csaknem felére enyhítette a Pécsi Ítélőtábla a Somogy Megyei Bíróság ítéletét, annak a szenyéri nőnek az ügyében, aki diódarálón ledarálta nyugtató gyógyszereit, és cukrozott tápszerbe keverve beadta a 12 és fél hónapos kisfiának, hogy megölje. A büntetés mérséklését a bíróság azzal támasztotta alá, hogy a beadott gyógyszermennyiség nem volt halálos adag.

Az anya a gyermeke ellátása és nevelése miatt rendszeresen összetűzésbe került szüleivel, ezért egyre zárkózottabb, visszahúzódóbb lett. Feszült idegállapota és dührohamai miatt pszichiátriai kezelésben is részesült, azonban a kezelés ellenére az életét továbbra is kilátástalannak érezte.

Idén április 7-én a délutáni órákban elhatározta, hogy a gyermekét megöli, majd öngyilkos lesz.

4 Algopyrin, 40 Frontin, 28 Floxet és 10 Seduxen tablettát diódarálóval ledarált, majd az összetört gyógyszerkeveréket langyos, tápszeres tejbe keverte, megcukrozta és este 19 óra körüli időben a gyereket megkísérelte megitatni vele. Néhány korty után nem akart inni, azonban a vádlott további néhány kortyot belediktált. Ezt követően a vádlott lefektette a kiságyába a gyereket és várta a gyógyszerek hatását.

A gyerek elaludt, a vádlott őt a kiságyából a saját ágyába tette azzal a céllal, hogy a saját ereit felvágja és együtt haljanak meg. Ezért egy konyhakéssel megkísérelte jobb kezén az ereket felvágni, azonban csak hámsérüléseket okozott.

Másnap a sértettet 9 óra 45 perckor ébresztették a nagyszülei, akik észlelték, hogy a gyerek túl nyugodt, elesett, nem tudja magát megtartani, nem tud ülni, ezért a marcali kórházba szállították.

A kórházba szállítás során az anya előreszaladt és az ott lévő nővérnek egy kézzel írt cetlit adott át, amelyen az szerepelt, hogy milyen gyógyszereket adott be a gyermekének, majd a helyszínről elmenekült. A sértetten a kórházban gyomormosást végeztek, a vádlott által beadott gyógyszerek miatt enyhe nyugtatószer mérgezés alakult ki nála, azonban a teljes mennyiségű folyadék elfogyasztása esetén életveszélyes vagy halálos mérgezés is bekövetkezhetett volna.

Nézze meg a helyszínen forgatott videónkat:

Címkék: mérg, szenyér, anya, gyermek, ítélet, kék hírek