Valójában azonban egy boglári raktárban porosodtak a lámpák, amiket feltehetően el akart adni a vállalkozó. Az adónyomozók a napokban csaptak le a férfira. A házkutatás közben kiderült: a villájában és az irodájában is lopta az áramot, illetve szlovák rendszámú autóval járt.

Egy balatoni luxusingatlanban jártak az adónyomozók. Az egymilliárdot érő ingatlanban kondi terem, uszoda és játékterem is van. A nyomozók nem szórakozni jöttek, hanem lefoglalták a házat, a tulajdonost ugyanis több százmilliós ÁFA-csalással gyanúsítják.

Adócsaló


Az elkövető a tengeren túlról Kínából szerezte be az olcsó világítás technikai termékeket, valójában azonban ezek az olcsó lámpák Magyarországra be sem érkeztek, hanem azt a látszatot keltették, minthogyha több idegen cégen keresztül Szlovákiában helyezték volna ezeket vám alá.

Így a magyar vevők el tudták kerülni az ÁFA fizetést. Az áru azonban mégis megérkezett Magyarországra, ebben a balatonboglári raktárban porosodott, amit feltehetően még egyszer el akart adni a csalás gyanúsított vállalkozó, így a lámpák érteke napról-napra nőtt. A nyomozók a medencétől az udvarig az egész házat átfésülték.

Adócsaló


- A házkutatás során több a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítékot foglaltunk le. Úgy mint fiktív számlákat, fuvarleveleket, könyvelési anyagokat, a boglári vállalkozónak a luxusautóját, motorkerékpárját, továbbá egy ingatlant, valamint az érintett cégeknek és vezetőiknek a bankszámláin lévő pénzeszközöket - nyilatkozta a NAV Dél-Duntúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtószóvivője, Ifkovics Andrea.

A luxusház udvarában az egyik áramszolgáltató autója áll. A házkutatás közben kiderült az is, hogy a vállalkozó az otthonában és irodájában is lopta az áramot. A boglári vállalkozóra és bűntársaira költségvetési csalás és magánokirat hamisítás miatt indult eljárás. Lefoglalták minden vagyonát, többek között egy luxuskocsit is, amit szlovák rendszámmal használt a vállalkozó. Összesen hat embert gyanúsítanak az ügyben. Ketten már előzetesben vannak.

Adócsaló

Címkék: luxus, csalás, áfa, lakás, nav, adó, kék hírek