Emberölés bűntettével vádolta az ügyészség a drávagárdonyi férfit. A vádlott 1987-ben kötött házasságot a sértettel. Négy fiuk született. A férfi rokkantnyugdíjas lett, az asszony a szigetvári konzervgyárban dolgozott. 2011 tavaszára kapcsolatuk megromlott, mert a nő szerelmi viszonyt létesített egy régi férfiismerősével. El akarta hagyni a férjét, emiatt gyakran veszekedtek, de tettlegességre korábban nem került sor. Augusztusban az asszony a Darányban élő testvéréhez költözött a gyermekeivel, de szeptemberben a férje addig kérlelte, amíg hazament. Házastársi kapcsolatukat azonban nem állította helyre, az új viszonyát viszont fenntartotta. Szeptember 16-án reggel 8 órakor közölte a férjével, hogy végleg elhagyja, és a testvéréhez megy Darányba. A vádlott könyörögni kezdett, de a felesége azt mondta neki, hogy a döntését nem változtatja meg. 9-kor a nő a szobájából a nappalin áthaladva elment a vádlott mellett. A férfi azonban, mert nem tudott beletörődni a szakításba, váratlanul mögé lépett, megragadta a nyakát, és 3-4 percen át nagy erővel szorította.

A sértett védekezni próbált, de rövid idő alatt elernyedt a teste, az orra vérezni kezdett. A férfi ekkor elengedte, a test a radiátor előtti szőnyegre esett. A vádlott megpróbálta újraéleszteni, majd amikor látta, hogy meghalt, az udvaron parkoló személyautója csomagtartójába tette. A kazánházból ásót, lapátot, gereblyét és két fóliazsákot vett ki, ezeket a holttest mellé rakta. A nő mobiltelefonjából kivette a SIM-kártyát, a készüléket fejszével összetörte. Hogy a holttestet elrejtse, autóval a Drávagárdonyt Daránnyal összekötő útra hajtott, majd bekanyarodott egy földesútra, ami a kastályosdombói temetőhöz vezetett. Itt egy akácos és egy le nem aratott kukoricatábla határolta területhez ért. Egy konténernél megállt, kivette a kocsiból a testet és a szerszámokat. A feleségét gyalog az akácos északnyugati végéhez vitte. A zsákba húzta, betette a papucsát, a farmerdzsekijét, kötelet kötött a derekára, ezt hurokkal rögzítette. Elrejtette a szerszámokat azzal, hogy később visszatér, és elássa a holttestet.

A temetőből Barcsra hajtott, ahol egy közterületi szemetes konténerbe dobta az összetört mobiltelefont 10 óra 45 perckor. 11-kor már otthon volt, felmosta a padlót, a véres szőnyeget is megpróbálta vízzel kitisztítani. A felesége SIM-kártyáját használva félrevezető sms-eket küldött a családtagjai mobiltelefonjára, mintha a nő élne. Szeptember 19-én a felnőtt fiával bejelentette az asszony eltűnését a barcsi rendőrkapitányságon. A bomló holttestet szeptember 21-én délután találták meg a nyomozók a temetőtől 30 méterre. Mellette voltak a szerszámok.

A bíró 12 év börtönre ítélte a vádlottat, 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős: az ügyészség tudomásul vette, a férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbezett a Pécsi Ítélőtáblához.

Nézze meg korábbi videónkat!

 

Címkék: kukoricás, megfojtotta, Drávagárdony, temető, ítélet, kék hírek