Név nélkül nyilatkozó rendőrségi források két halottról számoltak be, a túszejtésről szóló információt hivatalosan nem erősítették meg.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a TEK készültségi szolgálata úton van, "a terrorelhárítók mindenben együttműködnek a rendőrséggel és folyamatosan gyűjtik az információkat".

Kinter Gyula, a helyi polgárőrség vezetője kérdésünkre elmondta, egyelőre hírzárlat van, egy ember biztosan meghalt, illetve többet súlyosan megsebesítettek, de ennél pontosabbat nem tudni. Feltehetően családi tragédia történt.

Az ámokfutás a Hegyalja utcában, egy családi házban történt. Helyiektől kapott információk szerint egy dolgos, szorgalmas, normális életvitelű családban történt a tragédia, ahol a húsz év körüli fiú "bekattant" és karddal támadt rá mindenkire.

Az utcában több mentőautó, tűzoltóautó és egy mentőhelikopter is várakozott, a házhoz vezető utat a rendőrség lezárta, írta az MTI.

A Fejér megyei rendőr-főkapitányság szóvivői egyelőre nem mondtak semmit az esetről - írja az Index.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen elmondta: egy 24 éves fiatalembert keresnek a földön, vízen, levegőben. Végül alig, hogy vége lett a sajtótájékoztatónak, elfogták a terrorelhárítók. A fiatalra a település közelében, egy mocsaras területen bukkantak rá.

Családi tragédia

A férfi összesen négy emberrel végzett: édesapjával, nagyszüleivel illetve bátyjával. A támadásnak három sérültje is van. Garamvölgyi László azt mondta, egyikük a gyilkos nővére, egy járókelő, aki látta őt kiszaladni a házból egy bozótvágóval, illetve egy újabb rokon. Úgy tudni, ő a támadó édesanyja.

A fiatalember kíméletlenül végzett rokonaival. A rendőrség tájékoztatása szerint ehhez különféle szúró-vágó eszközöket használt. Információink szerint ezek között kard és kés is volt.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan mi is áll a tragédia hátterében. Garamvölgyi László szerint az biztos, hogy nem pénzügyi kérdésről van szó. Valószínűleg vita alakult ki a családtagok között, ami végül gyilkos leszámolásba torkollott. Az életben maradtakat egyelőre nem tudnák kihallgatni.

Korábban egyébként szárnyra kaptak olyan hírek is, miszerint a gyilkos túszokat ejtett. Ezt a rendőrség határozottan cáfolja.

Címkék: Kulcs, túszok, Fejér megye, halottak, ámokfutó, kék hírek