2012. február 1-jén telepítették a közterület-felügyelet irodájában azt az informatikai rendszert, mely lehetővé teszi, hogy a fizető parkolókat jegy vagy bérlet nélkül, vagy lejárt érvényességű parkolójeggyel használó külföldi gépkocsi-tulajdonosokat utólag is megkereshessék a közterület- felügyelet dolgozói, és a pótdíjat behajthassák.

Egy budapesti székhelyű, nemzetközi tulajdonú holding tagú céggel kötött szerződés alapján a kft. vállalja, hogy a közterület-felügyelettől megkapott információk (fénykép, rendszám, elkövetés helye és ideje) alapján ezektől a „feledékeny” autósoktól a saját országukban, a saját lakhelyükön utólagosan szedi be a parkolási pótdíjat.

Ez az összeg ilyen esetben természetesen lényegesen magasabb mint az eredetileg kiszabott parkolási pótdíj, mert a cég a saját költségeit és jutalékát is ráterheli a szabályok ellen vétő autósra. A siófoki polgármesteri hivatal szerint a megkötött szerződés semmilyen költséggel nem jár, és a beszedett parkolási díjak 70 %-át kapja meg utólag a város a buidapesti cégtől.

Címkék: parkolási, összeg, szerződés, díj, cég, nemzetközi, kék hírek, Kaposvár