Nem mehetünk el szótlanul amellett a gyalázat mellett, ami keddre virradóra Kaposváron történt. A Baross Gábor utcai Holokauszt emléktáblára ismeretlenek karlendítő Hitler képet ragasztottak meggyalázva ezzel több, mint 3000 kaposvári honfitársunk emlékét, akiket a valamikori Tüzérlaktanya területéről vonattal hurcoltak el az auschwitzi haláltáborba. Sajnos ez az eset nem egyedülálló Kaposváron. Tavaly előtt az emléktáblát mésszel öntötték le, és több alkalommal is vandálok rongáltak a kaposvári zsidó temetőben.

Rongálás


A Demokratikus Koalíció Kaposvári Szervezete aggasztónak tartja azt a dermesztő csendet is, ahogy ezekről a cselekedetekről a kaposvári közélet általában hallgat. Sajnos nem meglepő, hogy ma Magyarországon egyre több hasonló támadásra kerül sor zsidó vallású honfitársainkkal, vagy más csoportokkal, személyekkel szemben, hiszen kirekesztő, nyíltan antiszemita, fasiszta elvek, illetve álláspontok is megjelennek a magyar politikában és közéletben. A kirekesztés, a bűnbakkeresés egyre gyakoribbá vált. Zsidók, romák, eltérő politikai nézetekben hívők, másképp gondolkodók, más életvitelt vallók a célpontjai ezeknek az uszításoknak. Ez elfogadhatatlan tendencia, amelyekkel szemben közösen fel kell lépnünk - derül ki a Demokratikus Koalíció Kaposvári Szervezetének sajtóközleményéből.

A Demokratikus Koalíció ez úton is kifejezi szolidaritását, együttérzését, s felajánlja támogatását a kaposvári Zsidó Hitközségnek.

Címkék: Holokauszt emléktábla, Dr. Kolber István, Demokratikus Koalíció, intézkedések, rongálás, kék hírek