Kattintson a képre, és nézze meg képgalériánkat!


nullnullnullnullnullnullnull
null
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A  fém borítású épületben, az egyik gáz infra fűtőtest vélhető meghibásodása miatt az alom szalma kigyulladt, és átterjedt az építmény több részére. A lángokat a kiérkező tűzoltó egységek az épület főbejáratán illetve az oldalfalon vágott nyíláson keresztül megfékezték, illetve eloltották.

Az 500 négyzetméteres telepen 1800 baromfit neveltek.

A beavatkozást illetve az állatok mentését nehezítette az épületet elárasztó nagymennyiségű füst, amelynek eltávolítását ventilátorral és az épületszerkezet megbontásával gyorsították meg a katasztrófavédelmi egységek.

A marcali, balatonboglári, keszthelyi tűzoltók, valamint a fonyódi önkéntes tűzoltók  (összesen 28 fő)  csaknem 2 óra alatt oltották el a tüzet. A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően az épületből kimentettek 1800 pulykát, ebből csupán 30-40 állat pusztult el. És megakadályozták a tűz átterjedését a telepen található további három épületre is.

A marcali, balatonboglári és a keszthelyi tűzoltók vonultak a tűzhöz.

tűz

Fotók: Tűzoltóság Marcali

Az 1800 baromfiból 30-40 állat pusztult el a tűzben. A lángokat a tűzoltók megfékezték, azonban az épület fém szerkezete miatt az épület még használható - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől.

Címkék: pulykatelep, szalma, Fonyód, füst, tűz, kék hírek