Az utolsó nagy illegális szemétlerakó Kaposváron, a Deseda felé vezető úton található. Ott nemrég konténer állt, de mióta azt a településrészen élők kérésére megszüntették, felhalmozódott a szemét. Most harmadszor számolják fel.

- A rendőrség idejött néha, közmunkásokat ideállítottunk, a zártkerti közösség, akik itt eléggé összefogottak, figyelték, fényképeket csináltak, nem lehetett megfogni a lerakókat. És most a kamera mozgásra elindul és most felveszi a személyt a gépkocsit, éles képeket csinál - mondta a Kaposvári Városgondnokság vezetője, Hartner Rudolf.

Aki ide teszi a szemetét, szabálysértést követ el, 50 ezer forintra is büntethetik. Ettől az intézkedéstől a város azt várja, hogy a zártkertekben élők is igénybe veszik a városi szemétszállítást.

- Részben szerződéssel, részben az ingyenes kommunális beszállítással, ami ugyan korlátozott mert 1 tonna per év. De ha ezeket igénybe veszik, akkor jelentős javulás lesz a környezetünkben - mondta Kaposvár alpolgármestere, Tóth István.

A kamera egyébként nem rögzített. Oda viszik, ahol probléma az illegális hulladék. Ha a Desedán javul a helyzet, várhatóan áthelyezik.

Címkék: konténer, szemét, Toponár, kamera, illegális, kék hírek