A vezetőedzőt a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben vették őrizetbe a nyomozók. Információk szerint Aczél kihallgatása reggel 9 órakor kezdődött meg, a Nemzeti Nyomozó Iroda épületében.

Jelenleg az edző ügyvédje, Czeglédy Csaba sem tudja mivel gyanúsítják az ügyfelét. Hozzátette: az őrizetbe vétel lejárta után dönthetnek az előzetes letartóztatásról. Addig az ügyvédjével sem találkozhat a gyanúsított.

bunda


Aczél Zoltán 2008 decemberétől 2009 nyaráig a Siófok vezetőedzője volt. A Központ Nyomozó Főügyészség közleménye szerint, ebben az időszakban három siófoki meccs eredményét is megpróbálták befolyásolni: a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, a 2009. április 25-én rendezett Siófok-Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott ZTE-Siófok (5-3) NB I-es mérkőzést.

Aczél a kihallgatás során nem ismerte el az ellene felhozott vádakat, de végig együttműködött a hatósággal.

Az edző ügyvédje a kihallgatás után elmondta: Sütő László és Horváth Gábor állítása szerint, a Honvéd-Siófok Magyar Kupa- és a ZTE-Siófok bajnoki mérkőzés befolyásolásáért kapott pénzt, melyért cserébe úgy állította össze a csapatokat, hogy a csalóknak kedvező eredmény szülessen a mérkőzéseken. Az állításokat az edző tagadta.

(MTI)

Olvassa el régebbi cikkeinket a témában:

Fogadási csalás - Siófok-meccsek a célkeresztben!

Őrizetben a volt siófoki focista

Címkék: ügy, bunda, vezetőedző, előzetes, siófok, kék hírek