Az ügyészség tájékoztatása szerint a bíróság pénteken ügyészi indítvány alapján előzetes letartóztatásba helyezett két férfit hivatalos személyként kötelességszegéssel elkövetetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt. Hivatali visszaéléssel is gyanúsítják az egyik férfit, aki rendőrként dolgozik.

A strici pénzelte a siófoki rendőrt, hogy információkhoz jusson. A közlemény szerint: "az egyik gyanúsított 2010. évben rendszeresen anyagi ellenszolgáltatást nyújtott a rendőrként szolgálatot teljesítő másik gyanúsítottnak azért, hogy az hivatali kötelességét megszegve folyamatosan tájékoztassa azokról az időszakokról, amikor az általa pártfogolt prostituáltak a térségében szabadon tevékenykedhetnek, rendőrségi ellenőrzéssel, intézkedéssel nem kell számolniuk."

Ezen kívül a rendőr hivatali kötelességét megszegve, minden hivatalos ok nélkül számítógépen a nyilvántartásából lekérdezte egy személygépkocsi adatait, majd tájékoztatást adott róla a stricinek. Az egyik somogyi rendőrkapitányságon indított büntető ügyben azért, hogy jogtalan előnyt biztosítson, a feljelentett személyeket tájékoztatta a tervezett nyomozati cselekményekről, az ügyben keletkezett szakértői véleményről, valamint a feljelentő által elmondottakról.


Címkék: strici, korrupt, vesztegetés, előzetes, rendőr, kék hírek