A tűzoltók percek alatt kiértek ahhoz a gáztűzhöz, ami pénteken kora délután történt Nagyatádon az Aradi utcában. Egy kis nyomású gázellátó vezeték javítási munkáinak végzése közben begyulladt a gáz. A méteres lángok egy ötszintes lakóépület előtt csaptak fel.

gáz

A baleset során a közeli lépcsőház ablaküvegei kitörtek, megrepedtek. A közelben lévő földmunkagépben anyagi kár keletkezett.

gáz


Két, a helyszínen dolgozó munkás is megsérült a tűzben. Az arcukon könnyű sérüléseket szenvedtek, őket a mentők ellátták.

A tűzoltók kiérkezésekor a vezeték már nem égett. A helyszín biztosítására védősugarat szereltek valamint a munkagép izzó részeinek hűtését elvégezték.

gáz

(Fotók: Tűzoltóság - Nagyatád)

A tűzoltók végigjárták a környező lakásokat és megállapították, hogy az otthontartózkodók közül nem sérült meg senki, és senkinek nem kellett elhagynia a lakását.

A gáztűz miatt az Aradi és a Kossuth utcában 20 lakótömbben (ahol közel 800 fő lakik) a gázszolgáltatás átmenetileg szünetel.

Az esemény hatósági kivizsgálását követően folytatódhat a gázvezeték javítása. A gázszolgáltatás helyreállítását késő estére ígérték az E-ON szakemberei.

Seres István Nagyatád gáz tűz

(Fotó - Seres István )

Nézze meg a videót!

Címkék: gáztűz, lakóépület, lángok, Nagyatád, baleset, kék hírek