Nem ment messze otthonától egy ismerőse házába tört be egy nagyberki férfi hétfőn. Az épület oldalán egy kis ablakon a szúnyoghálót leszakította, majd az ablakot kézzel benyomta. Ezután bemászott a lakásba, ahonnan csomagolt tésztát, horgászbotot, orsókat, kést, lámpát, újságokat, hosszabbítót, valamint gázpalackot lopott el. Amikor a járőrök megjelentek a lakásán, éppen a gázpalackot próbálta rákötni a saját tűzhelyére. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Szőlősgyörökön két gyalogoló férfi televíziót és egy fűnyírót vitt magával. Ez tűnt fel a helyieknek, akik értesítették a rendőröket. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a készülékek betörésből származnak. A székesfehérvári férfit és nőt előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindketten beismerték a lopást, a férfit a rendőrök őrizetbe vették.

Lengyeltóti külterületén egy erdőből fát loptak pár ezer forint értékben egy helybeli testvérpár, akiket az erdő tulajdonosa favágás közben meglátott. A sértett megvárta a kiérkező járőröket, együtt a nyomok alapján megtalálták a tolvajokat, akik már a kertjükben fűrészelték fel a lopott fát. A rendőrök a két férfit előállították, és szabálysértési őrizetbe vették őket.

Címkék: Szőlősgyörök, Lengyeltóti, Nagyberki, betörő, kék hírek