A kályha 340 ezer forintba került, mégsem működik. Az egyik károsult, Patai Zoltán azt meséli, hogy csak a szerencsén múlott, hogy nem kaptak füstmérgezést a rosszul összerakott kályha miatt, mert a fugáknál füstölt végig a kályha, és mozog a csempe. Nem Zoltánék az egyetlenek, akik a helyben már csak Mekk mesterként emlegetett kaposvári kályhakészítővel dolgoztattak. Egy másik károsult pert készül indítani ellene, mert a vállalkozó nem hajlandó sem a pénzt visszafizetni, sem a hibákat kijavítani. És számlát sem adott a munkáról, hiába ígérte.

cserép

/a kép illusztráció/

A Magyar Kályhaépítők Ipartestületére a napokban is érkezett 4 bejelentés. A testület elnöke, Herczku Gyula a Kapospontnak elmondta: a szakma persztizsét is rombolják az ilyen vállakozók, akik után a mestereknek kell helyrehozni a kárt. Úgy tudjuk: a kaposvári vállalkozó nem tagja az ipartestületnek, de jól ismerik aszakmában. A Káyhaépítők szövetsége lépsét fontolgat az ügyben. Azon lesznek a jövőben, hogy megelőzzék a hasonló ügyeket.

Herczku Gyula szerint egy éves jótállást kell vállalniuk készíttőiknek a kályhákra, az anyagra pedig 2 éveset. Úgy tudjuk: a kályhakészítő már szinte senkinek nem veszi fel a telefont. A mesterember ellen csak Kaposváron 80 bejelentés érkezett.

Forrás:tv2.hu

Címkék: cserép, készítő, tv2, kályha, mester, ember, kék hírek