28 ezer somogyi autóst büntettek meg az elmúlt 9 hónapban. "Döntő többségében a sebességhatárok megszegése, jelentős túllépése, a 29 ezer eljárásból 28 ezer eljárást érint, ez a legnagyobb fokban elkövetett szabályszegés a közlekedők között" - mondta Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A megyében csak az elmúlt fél évben több mint félmilliárd forint bírságot szabtak ki a rendőrök az autósokra. "Enyhe túlzásnak tartom, én is beleestem, hozzájárultam a rendőrség kasszájához, mi történt gyorshajtás, olyan jó helyen voltak elbújva ahol tudták előbb utóbb valaki beleszalad szerintem más dolguk is lehetne" - mondta Farkas Klára.

Traffipaxos rendőrcsajok

"Azokat büntetik akik kicsit hibásak, éppen hogy egy picit megy gyorsabban, akik meg mennek nagyon gyorsan azokat nem" - mondta Monostori Balázsné .
Az első kilenc hónap rendőrségi statisztikái alapján a gyorshajtás után a legtöbb büntetést szabálytalan előzés és elsőbbség elmulasztása miatt rótták ki. Szabálysértési feljelentést összesen csaknem 100 millió forint értékben osztottak a rendőrök. Ez a szám egyébként nem számít kiugrónak.

A somogyi autósok csak a hatodik legszabálytalanabbak az országban. Első helyen a budapestiek végeztek.

Címkék: trafi, félmilliárd, kék hír, büntetés, Somogy, kék hírek