Szemérem elleni erőszak bűntettével vádol az ügyészség egy 53 éves ordacsehi férfit. A vádlott 1986-ban házasodott össze a feleségével. Négy gyermekük született. A legidősebb lány 1989-ben, egy fiú 1991-ben, egy másik lány 1995-ben, és a legfiatalabb lány 1997-ben. A házaspár 1997-ben elvált, de szakításuk után fél évvel már ismét együtt laktak, közösen nevelték a gyermekeiket előbb Budapesten, majd a férfi nyugdíjazása után egy ordacsehi házba költöztek. Az apa 2000 áprilisában az akkor 12 éves, legidősebb lányt a kertből a házba csalta azzal, hogy közösen főznek valamit.

A lakásban azonban a kanapéra döntötte. A nadrágját lehúzta, elővette a nemi szervét, majd ráfeküdt a kislányra, és közösülést imitáló mozdulatokkal a sértett combjai közé élvezett. Egy év múlva ismét kettesben voltak otthon. Az apa rászólt a lányára, hogy feküdjön le az ágyra, és szorítsa össze a combjait. A gyerek az asztal alá menekült előle, a férfi azonban megfenyegette, hogy agyonveri őt és az anyát. Ezután a lány nem ellenkezett, hagyta, hogy az apa ráfeküdjön, és ismét elélvezzen. Két év múlva nyáron a gyerek az év végi vizsgájára készült, amikor az apa újra ugyanarra kényszerítette. Hiába tiltakozott, a férfi meg is ütötte, hogy megtörje az ellenállását. Ezután havi rendszerességgel szólt neki az apa, és felhívta magával a padlásra, egy kanapéra fektette. A lány csak 2010-ben mondta el a történteket az anyának, amikor arról volt szó, hogy a férfi végleg hazaköltözik.

Az apa 2006-ban az akkor 9 éves lányát is felhívta a padlásra, hogy segítsen neki rendet rakni. Ott ráparancsolt, hogy közösülni akar vele, majd az ágyra lökte, lefogta a kezeit, ráfeküdt, leszorította. A kislány védekezett, megpróbálta megrúgni az apját. A férfi azonban testszerte ütötte, a nadrágját elszakította, a nemi szervét fogdosta. Végül a gyerek kiszabadult a szorításból, és a mosdóba menekült. Bezárkózott, ott várta meg amíg az anya hazajött. A történtekről is csak 2010-ben számolt be az anyának, amikor arról volt szó, hogy a férfi végleg hazaköltözik.

A pár kapcsolata 2000-ben, a férfi nyugdíjazása után megromlott, anyagi vitáik voltak a feleségével. A férfi agresszív volt, minden indok nélkül bántalmazta az asszonyt a gyerekek előtt heti, havi rendszerességgel, kézzel ütötte, olykor könyvvel vagy sodrófával. A gyerekeket ököllel, szíjjal, sodrófával verte szintén hetente, sőt néha naponta. Előfordult, hogy indok nélkül, máskor azért büntette őket így, mert nem végezték el a kerti munkát, vagy nem tették meg, amit kért. Akkor is kaptak, ha anyjuk védelmére keltek. A fiúhoz egyszer egy vasszéket vágott, amikor a gyerek vissza akarta kérni tőle a pénzt, amit ő keresett. 2007-ben a férfi Budapesten dolgozott, akkor a verések havi 1-2 alkalomra korlátozódtak, amikor az apa hétvégén otthon volt. Az asszony azt mondta neki, ha nem hagyja abba a bántalmazást, kiteszi a lakásból, de ekkor az apa azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket. A férfi a lányok előtt gyakran meztelenül mászkált a lakásban, szeméremsértő módon beszélt és viselkedett, a melleiket fogdosta. A lányok személyisége beszűkült, pszichés zavaraik miatt szorongásos, deperessziós, neurotikus tünetek, alkalmazkodási nehézségek alakultak ki náluk.

A bíróság zárt tárgyalást rendelt el az ügyben. Előtte még meghallgatták az apát, aki annyit mondott: a vádirat pontatlanságokat tartalmaz.

Címkék: molesztálás, zaklatás, Ordacsehi, szexuális, lány, kék hírek