Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy 50 éves férfi ellen. A vádlott kültagja volt egy somogytúri betéti társaságnak. Látrányi telephelyükön szeszfőzdét üzemeltettek. A férfi irányította és felügyelte a bérfőzés folyamatát. Alkalmanként a hozzátartozói besegítettek, és felvett egy munkást is, a sértettet. A dolgozó alkoholista életmódot folytatott, naponta nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott.

pálinka

/ a kép illusztráció/

A vádirat szerint a munkáltatója az előírásokat megszegve nem győződött meg az alkalmasságáról, erre vonatkozó vizsgálatot nem végzett. Munkavédelmi szakértők szerint a sértett alkalmatlan volt a biztonságos munkavégzésre. A vádlott pedig olyan technológiát, munkaeszközöket és anyagokat használt, ami veszélyeztette a munkások egészségét és biztonságát.

szeszfözde

/a kép illusztráció/

Tavaly decemberben a baleset napján reggel kezdett dolgozni a sértett, és aznap is lerészegedett. Délután a cefreöntő nyíláshoz lépett, megnyitotta, azonban a hóesés miatt csúszóssá vált talajon, és az odarakott deszkákon megcsúszott, egyensúlyát vesztve hanyatt esett a kiömlő, foró cefrébe. A vádlott orvoshoz vitte, majd a mentők kórházba szállították, de a gyógykezelés ellenére két hét múlva meghalt.

Címkék: alkoholista, szeszfőzde, cefre, Somogytúr, Látrány, kék hírek