Stohl András 10 hónap börtönbüntetést kapott, öt hónap után szabadlábra bocsátható - tudta meg a hirado.hu. A Pest Megyei Bíróság további 579.139 forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a színészt. Fellebbezésnek helye nincs.

A színész-műsorvezetőt korábban, első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként 5 évre eltiltották a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától.

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba és ott összeütközött két, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan.

A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök még aznap az otthonából előállították. Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg Stohlt, ezt később az orvosszakértői véleményre alapozva maradandó fogyatékosságot okozó egészségkárosodás minősítésre változtatták. A színész a baleset előtt az alkohol mellett kokaint is fogyasztott, de ez nem volt a vád tárgya, mert Stohl András vállalta az úgynevezett elterelést, vagyis azt, hogy megelőző, kezelő jellegű foglalkozásokon vesz részt.

Címkék: 10 hónap, András, buci, Stohl, börtön, kék hírek