Több kutya is kóborol Kisberény utcáin. A legtöbb az erdő széléről jön ide. Horváth Margit azt meséli:  nemrég az utcán támadták meg őt és a 3 gyermekét a kutyák. Azt mondja: a 4 hónapos kisbabát kikapta a babakocsimból. A két kislányt bezavartam a szomszéd házhoz, hogy ne fusson utána a kutya. Tettek feljelentést is.

kutya

Két kóbor eb garázdálkodik Dávid Józsefné portáján is, hiába zavarja őket, mindig visszajönnek. A hölgy bevallja: egyik szeme sír, a másik nevet. Szereti az állatokat, meg is tartaná őket. Mutatja: már pórázt is vett nekik.
Dávid Józsefné befogná őket, ha tudná, mert olyan szépek. - Olyan vadak, nem lehet megfogni - teszi hozzá. A két kutyán kívül azonban folyamatosan érkeznek a kitett kutyák a faluba. Az alpolgármester már 3-at befogadott. Ez a kedvence. Több kutya azonban már nem fér el a faluban - mondja a falu alpolgármestere. Az önkormányzat úgy döntött: lemond az idei fejlesztésekről, és évi 300 ezer forintért összeszedeti a kóbor ebeket.  
Horváth Tibor alpolgármester azt mondja: egy marcali vállalkózóval kötöttek szerződést. Amiben ő vállalja, hogy a kóbor kutyákat összeszedi, amikor ilyen probléma van. Kijön és elviszi a telepre.

kutyák


Ott néhány hét karantén, orvosi vizsgálat és chip vár a kitett kutyákra. Aztán, akár örökbe is fogadhatják őket. Így talán megmenekülhet a falu és az ebek is a kutyaszorítóból.

Nézze meg videónkat:

 

 

 

Címkék: félelem, fejelsztés, vállalkozás, marcali, kutya, kék hírek