Sokat hallani arról, hogy 30-40 ezer forint egy-egy közlekedési tábla. Van úgy, hogy balesetben megsérül, vagy a vihar megrongálja. Mostanában azonban egyik sem volt a Kecelhegy környékén. Mégis sorra rongálódnak meg a közlekedési táblák. Nem tudták a környéken élők mire vélni a dolgot.

tábla

Egyet tehettek, figyeltek. Aztán egyik nap kaszáló traktorokra lettek figyelmesek. A főúton is azok tisztítják a járdaszéleket. Máskor is látták arrafelé a járműveket. Közelebb érve azonban érdekes jelenségre figyeltek fel. A traktor ugyanis a fűkaszával nem tudott a szűk helyen rendesen elfordulni. Ráadásul tolatáskor felemelte a kaszákat, és nekinyomta a tábláknak. Nézőnk a traktorokról fotót is készített.

traktor

Nézőnk fotója

A fotókat elküldtük a Városgondnokságnak. Hartner Rudolf igazgató megígérte, hogy utánajár kaszált-e a város által megbízott vállalkozó a területen. Azt ígérték, ha ők voltak a bűnösök, akkor a vállalkozót kötelezik a helyreállításra.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Karsay Kornél a Kapospontnak azt mondta: a megrongálódott közlekedési táblák veszélyeztetik a közlekedés biztonságát. Ezért ha ilyen bejelentést kapnak, azonnal vizsgálatot indítanak.

Nézzék meg a videót!

 

Címkék: megronhálódik, közelekedési, kaszálás, rejtély, tábla, kék hírek