Itt a Nádasdi utcában történt az eset. A fiatal pár bevásárolni indult. Babakocsival vitték magukkal a négy hónapos kislányukat. Az anyuka azt mondja: a járdán mentek, de az egyik kapu nyitva volt, ott térköveztek, ezért azt kikerülték. De a másiknál nem tudtak visszamenni a járdára, mert ott nagy törmelékkupac volt. A következőnél már jött a rendőr.

babakocsi

A bírságról szóló határozat szerint 20 ezer forintot kell fizetniük, ennyire büntette meg a rendőr.
- Azt mondta, hogy szabálytalanul közlekedtünk az úttesten, és ezért fel fog jelenteni. Én meg azt mondtam, hogy azért jöttünk le az úttestre, mert úttorlasz volt előttünk, azt kikerültük, és már megyünk is a járdára a másik kapubejárónál. Ő meg azt mondta, hogy őket ez nem érdekli, majd akkor magyarázkodjak, ha lesz határozat - panaszolja az apa.   
A férfit máskor is megbüntették már, például amikor nem kötötte be a biztonsági övét a kocsiban. Az mind jogos volt, mondja, ki is fizette. De a babakocsis büntetést nem tartja annak. A rendőrök szerint a Kresz szabályainak megfelelően bírságolták meg.  
A kaposvári rendőrkapitányság sajtószóvivője, Koncz Katalin szerint amennyiben az úton nincs járda, leállósáv, útpadka ill. kerékpárút, akkor lehet az úttesten közlekedni. Amennyiben a  panaszos a határozattal nem ért egyet, a törvényes határidőn belül kifogással élhet a kibocsátó hatóságnál.
Tavaly 475 szabálytalankodó gyalogost büntettek meg több mint 4 millió forintra a kaposvári rendőrök. Több balesetet okoztak, mint a motorosok. A gyalogosok a balesetek 7%-áért, a motorosok a 4 %-áért voltak felelősek. Ebben a hőségben a gyalogosoknak még jobban kell figyelniük.

Címkék: megbüntette, Nádasdi, babakocsi, járda, rendőr, kék hírek