Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást rendeltek el a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen.

A Tettrekész Rendőr Szakszervezet kedden még tüntetett a Parlament előtt. A rendvédelmi nyugdíjasok munkába állítása ellen tiltakoztak. Ma a honlapjuk szerint a szekszárdi központjukban házkutatást tartottak náluk a Kaposvári Nyomozó Ügyészség munkatársai. Lefoglalták a könyvelésüket és a számítógépeket.

Az ügyészség szabálytalan pénzmozgásokat vizsgál a szakszervezetnél, de azt nem mondták meg, mekkora összeget kifogásolnak. Részleteket nem árultak el a nyomozás befejezéséig.

rendőr

A Tettrekész megállapodást kötött a Jobbikkal, azóta támadják. A szakszervezetet egy szekszárdi nyugdíjas rendőrnő vezeti. Több eljárást indítottak már ellene. Bujtogatás miatt is vádat emeltek, mert internetes írásokban támadta a rendőri vezetőket. A volt alezredest, Szima Juditot több vádpont alól jogerősen felmentette a bíróság, de lefokozásra és pénzbírságra is ítélték már.

Szima Judit, a TMRSZ főtitkára arra a kérdésre, hogy milyen ügyben indult a nyomozás, annyit mondott:  „Egy bűncselekmény hiányában, jogerősen befejezett, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást melegítettek fel.”

Házkutatás a TMRSZ központjában! című –  közleményük szerint „a terror és a megfélemlítés tartozik valójában a kormány eszköztárába a Nemzeti Konzultáció nevű bohócparádé leple alatt.” Mint az a közleményben olvasható,  „egy kb. tíz fős társaság a Kaposvári Nyomozó Ügyészségtől, szekszárdi rendőrökkel felvértezve megszállta a TMRSZ KKI Szekszárdi központját és az ott dolgozókat megfélemlítve a szakszervezet összes gazdálkodási adatát lefoglalták 2004-től kezdődően.”   

tettrekész

Címkék: Tettrekész, Nyomozó Ügyézség, hűtlen kezelés, szakszervezet, közlemény, Kaposvári, kék hírek