Még mindig ez az egyik legbiztonságosabb autópálya az országban a KSH legfrissebb felmérése szerint. 9 baleset történt az év első 3 hónapjában.
2. tábl: . Somogy összeségében pedig a legbiztonságosabb megye. Idén az első negyedévben 81 személyi sérüléssel járó karambolt volt. Baranyában már 113, Pest megyében pedig több mint 300. Somogyban hárman haltak meg az utakon, Bács-Kiskunban 9-en.

Az autósok még nem nagyon érzékelik a javulást.

A taszári Elek László szerint: valószínű, hogy a a baleseti helyzet javult valamelyest, de a közlekedésben semmi változást nem észleltem.

A kaposvár azt mondja, egymást sem mindig segítjük, ha valaki nehéz helyzetben van, rádudálnak.

Alig érünk be az országba, már kint vannak a rendőrök. Egész Európát végigjártuk, ott alig látunk, itt meg ahogy átléptük a határt, ott vannak. Másik az, hogy ok nélkül is sokszor a büntetésre mennek rá. - mondja a taszári Benkőné Tankó Annamária.

Az ellenőrzések folytatódnak mondják a rendőrök.

Az első négy hónap tapasztalatai arra mutatnak rá, hogy a járművezetők megértették aszabályok betartására vonatkozó ellenőrzéseket, csökkent a tempó lakott területen belül. Ezt tapasztalták a sebességmérést végző kollégáink. - mondta a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense, Bíró Gábor

Lakott területen kívül viszont még sok a gyorshajtó, ezért egy mozgó civil autóból is mérik őket. Ez a kocsi bárhol feltűnhet  Somogyban. Idén kevesebb ittas vezető bukott le. Sajtóhírek szerint azonban újabb szigorítás készül: júliustól az ittas vezetésért közigazgatási bírság jár, vagyis egy pohár bor elfogyasztása után akár 200 ezer forintot is fizethet a sofőr.

Címkék: közelekedés, biztonság, autópálya, somogy, kék hírek