Nehéz körülmények között működik az önkéntes egyesület. Az eddig pályázati pénzek késnek.

A tavalyi év legnagyobb katasztrófája után a devecseri és kolontári károsultakon is segített a Kötél Egyesület. De jöhetett árvíz, vihar, segélycsomag osztás, vagy eltűnt személyek felkutatása. Éjjel-nappal segítséget nyújtottak. Ám épp az önkéntesek évében, most a mindig "segítő" csapat is segítségre szorul.

A kaposvári Kötél Életmentők Egyesület Egyesület elnöke, Bodó László szerint a probléma abból adódott elsősorban, hogy a tavalyi évben nagyon nagy mennyiségű bevetés volt. Csaknem 250. Nemcsak Kaposvár körzetében, hanem belföldön és külföldön is próbáltunk segíteni bajba jutott embertársainkon. Ám ez felemésztette vésztartalékaikat. Még az ág is húzza őket: idén már három járművük is meghibásodott. A csapatszállító autónak és ennek a veterán tűzoltókocsinak is teljesen szétment a kuplungszerkezete. Nem tudják, miből javíttatják meg. A pályázati pénzek megérkezéséig nem várhatnak.

Kötél életmentők balesete

Az életmentők gazdasági ügyintézője, Takács Kálmán azt mondja: a pályázatok viszont késve érkeznek, meg kell előlegezniük a megpályázható eszközökre az útra, költségekre az előző év tartalékából, majd amikor megérkezik a pályázati pénz, akkor vannak nullán.
A technikai eszközeik, felszereléseik karbantartása évente 3,5 millió forintba kerül és ehhez még hozzájönnek a bevetések költségei, így már az alapvető működésük is bizonytalanná vált.



Címkék: mentésre, várnak, Kötél, életmentők, Bodó, kék hírek