A 36 éves nővel újsághirdetésben ismerkedett meg. A nő Kazsokra költözött hozzá, de később kiderült: Pécsen prostituáltként dolgozik. Egy férfi visszavitte Pécsre, aki lányok futtatásával foglalkozott.

A nő később - feltehetően a strici nyomására - feljelentette a kazsoki férfit, hogy fogva tartotta. A történteket azonban zavarosan és ellentmondásosan adta elő. A kazsoki férfi a rendőröknek beismerő vallomást tett, de csak azért, mert a nő azt mondta neki: ha ezt megteszi, visszavonja a feljelentést. Az ítélet nem jogerős.    

Erőszakos közösülés, személyi szabadság megsértése és közokirattal visszaélés miatt emelt vádat a 18 éves kazsoki fiatalember ellen az ügyészség. Az ügyész vádbeszédében azt állította: a sértett részleteiben ugyan eltérő vallomásokat tett, de következetesen hangoztatta, hogy megerőszakolták. Rendkívül feldúlt volt a bíróság előtt is. Enyhítő körülményként említette a vádlott (később ugyan visszavont) beismerő vallomását és a fiú enyhén retardált szellemi állapotát. Súlyosbító körülményként értékelte a vádlott kitartó szándékát, az elszaporodott erőszakos bűncselekményeket, és a büntetett előéletét, mert a fiatalember korábban ellopta a sógora autóját, emiatt fél év felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Az ügyvéd egy órán át tartó védőbeszédében először arra a tényre hívta fel a figyelmet: a rendőrségi kihallgatásán a fiatalember végig tagadott, ám amikor a nővel szembesítették, hirtelen minden előzmény nélkül beismerő vallomást tett. Ekkor ugyanis a nyomozók megengedték, hogy kötetlenül beszélgessenek.
- Ha bevallod, akkor visszavonom a feljelentést! - mondta a nő. Azt is hozzátették, hogy akkor hazamehet a fiú.
- Védencem alacsony értelmi képességű, befolyásolható személyiség - idézte az orvosi szakvéleményt a védő. Ezután a nő személyiségét vizsgálta meg. Négy éve elvált, izomsorvadásban szenved, prostitúcióból tartja fenn magát, állította róla. Majd a nő vallomásának ellentmondásaira tért ki.

Az újsághirdetésben történt kapcsolatfelvétel után többször Kazsokra látogatott, odaköltözött a férfihez. Amikor közölte, hogy orvosi vizsgálatra kell mennie, a fiatalember ámokfutásban tört ki, mesélte a nő. Ezután tartotta fogva, verte és megerőszakolta. Meg tudott szökni tőle, a kaposmérői albérletébe ment, onnan Pécsre vitte a "munkáltatója". Később visszatért Kazsokra, vagy az orvosi dokumentációjáért, vagy, mert a fiú meggyőzte, hogy béküljenek ki - hol ezt, hol azt állította a nő. Később azonban a 18 éves férfi megint megerőszakolta, majd kávéért indult, ekkor a nő telefonon segítséget kért egy barátnőjétől, akinek élettársa autóval érkezett a szabadítására, vallotta. Az utcán találta meg és magával vitte. A nő kétszer nem tudta ugyanúgy előadni a történteket, állapította meg az ügyvéd. A szomszédok és a rokonok vallomásai sem támasztották alá a szavait. " Ideges volt, rengeteget hívták a kollégái"- mondták róla. Gyakran indokolatlanul sírt, kiszámíthatatlan volt a viselkedése. A faluban azonban gyakran jártak a fiatalemberrel, kézen fogva sétáltak, boltba jártak. A fiú az erdőn dolgozott, fát vágott, a nő élelmet vitt neki. A nő lánya is meglátogatta őket, de félelmet nem látott az anyján, aki csak a szegényes körülmények miatt panaszkodott. A nőn az orvosok nem találtak külsérelmi nyomokat. A szavain kívül semmilyen bizonyíték sincs, összegezte az ügyvéd, dr. Pintér István.

Kazsoki felmentett


A bíróság osztotta a védelem álláspontját. Bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat. Előzetes letartóztatását megszüntette, a foglárok levették a bilincset. A zokogó fiatalember nyakába borult síró édesanyja és nővére.

Dr. Duduka Attila bíró az ítélet indoklásában kitért a vádlott korábbi rendőrségi beismerő vallomására, aggályosnak nevezve azt. A jegyzőkönyvből nem derül ki ennek oka, a kihallgatók pedig nem foglalkoztak sem az eltérésekkel, sem az időpontokkal. A nő a bíróság előtt zavaros és ellentmondásos vallomást tett. Azt mondta, hogy nem akart komolyabb kapcsolatot a fiúval, mégis visszament és napokat töltött nála. A nő rendszeresen beszélt a szomszédokkal, a látogatóba jött lánya távozásakor stoppal leintett egy autóst, de senkitől sem kért segítséget. A telefonos híváslistán nyoma sem volt annak, hogy a barátnőjét kereste volna. Hogyan került Kazsokra a barátnő élettársa, aki mellesleg lányok futtatásával foglalkozik? Autóba pattant, és a pontos cím ismerete nélkül indult valakiért, akit állítása szerint nem is ismert. Később kiderült: a "lányszabadítás" után közösült a sértettel, mert a nő a háláját így rótta le neki, mondta. Amikor a kocsijába ültette a nőt, a fiatalember betörte a távozó autó ablakát. A strici nem tett feljelentést. Aztán a nő iratait kérték a fiútól, majd feljelentették. Az iratok egyébként nem volta eldugva: a nő hirtelen távozásakor a szekrényben maradtak a többi holmijával együtt.

A történteknek van egy másik olvasata is - mutatott rá a bíró. A nő megpróbált kilépni a korábbi életéből és abbahagyni a prostitúciót. Kapóra jött neki az eldugott település és a befolyásolható fiú, a pécsiektől menekülni akart. Később azonban a "pécsi szál" bizonyult erősebbnek. Így is történhetett.       

Az ügyész fellebbezett és új eljárás elindítását kérte. A vádlott és védője elfogadta az ítéletet.

Címkék: strici, Kazsok, prostituált, bíróság, ítélet, kék hírek