– Jó tanuló volt, semmilyen gond nem volt vele, a társai is befogadták, kedvelték – idézte fel a múltat láthatóan lesújtva az Ady gimnázium egyik, név nélkül nyilatkozó pedagógusa. – Sokáig senki el sem hitte, hogy önszántából vetett véget az életének.
Mint arról tegnap beszámoltunk, a 17 éves B. József holttestét kedden hajnalban találták meg a polgármesteri hivatal mögötti parkolóban. A rendőrség tegnap megerősítette: a fiú öngyilkos lett. Összezúzott teste és arca azt a korábbi feltételezést erősítette, hogy az adótoronyból vetette le magát a mélységbe.
– Rettenetes, hogy a szemünk előtt zajlik egy tragédia, és észre sem vesszük az odavezető jeleket – töprengett az Ady egy másik tanára. – Rögtön szembetűnnek a fizikai, testi betegség tünetei, de a lelki szenvedést sokszor még akkor sem látjuk, ha majd kiveri a szemünket, ott van az orrunk előtt, és ez súlyos figyelmeztetés kell legyen.
A diákok mécseseket és virágokat helyeztek el a tragédia helyszínén. Mindössze annyit mondtak: szerették a fiút, aki gyerekkora óta kézilabdázott, a napokban még a ballagási műsorban is szerepelt. Ők ugyanazt említették, amit a somogyi kisvárosban máshol is hallani: B. Józsefet a szerelmi bánat késztette tettének elkövetésére.
Az viszont, hogy ezt a szélsőséges utat választotta, lesújtotta őket. Azt mondják, nagyobb odafigyeléssel, megértéssel, apró kompromisszumokkal el lehetett volna kerülni a tragédiát.

A fiú halála megdöbbentette a Kapospont olvasóit is. Nagyatádi ismerősei közül azok, akik megkeresték szerkesztőségünket, azt állítják, kizárt dolog, hogy B. József öngyilkos lett volna. Olyan szerelmi bánatról sem tudnak, amely miatt egy ilyen végzetes lépésre szánta volna el a fiatalember magát. Azt állítják, hogy véletlen baleset történt - esetleg csak virtusból mászott fel a toronyba és egy rossz mozdulat következtében esett le onnan.

A tragédia tényleges okaira csak a rendőrségi vizsgálat lezárulta után kaphatunk választ.


Ez év elején már történt egy hasonló eset Nagyatádon. Akkor egy 13 éves fiú esett ki egy negyedik emeleti lakásból. Ő túlélte a balesetet.

Címkék: Ady gimnázium, B. József, öngyilkosság, nyomozás, halott, Nagyatád, kék hírek