Pénteken délelőtt szalaggal zárták le ezt a kis utcát a rendőrök. Ma már nem látni nyomozókat a környéken.
Az udvaron találták holtan a 75 éves férfit. Fél éve költözött Kiskorpádra, az idős asszonyhoz. Egy szociális otthonban ismerkedtek meg. A kiskorpádiak úgy tudják: a férfit az udvaron vágták fejbe, az idős nőt a házban bántalmazták.

-Szegény mamának is összetörték az arccsontját. Ezt egy rokonától hallottam - mondja a kiskorpádi Ponikfor Ferenc. A falubeliek szerint már van gyanúsított.

A szintén kiskorpádi Garai Józsefné szerint: -Hallomásból csak annyit tudok, hogy az egyik szomszéd rokonságát gyanúsítják. Nem tudom, nem láttam semmit, mert este történt.

A falubeliek szerint egy közelben lakó család rokonai, egy fiatal pár kölcsönt kért az öregektől. Egy szomszédos faluból költöztek Kiskorpádra. Amikor meg kellett volna adni a tartozást, akkor történt a támadás.

- Mariska néni azt mondta, hogy szegények, támogatni kell őket- tette hozzá Garainé.

Egy másik asszony a nevét nem vállalva elmondta: úgy tudja,  hogy már elfogták a tettest, aki csökölyi. Szerinte a nyomozók már tudják, hogy mi történt. A rendőrök egyelőre nem nyilatkoznak a nyomozás érdekeire való tekintettel. Vizsgálják a gyilkosság indítékát. Információink szerint az idős asszonyt még mindig a kaposvári kórház intenzív osztályán ápolják. Arccsont- és koponyacsonttörést szenvedett, meg kellett műteni.

 

 

Címkék: rablógyilkosság, kiskorpád, péntek, gyilkosság, somogy, kék hírek