A 77 éves Mariska néni Kiskorpádon, a Gige felé vezető úthoz közel  egy kis utcában élt. Párjával egy szociális otthonban ismerkedett meg. Összeköltöztek, a néni házában éltek. Az idős bácsi nehezen mozgott, a néni is sokáig járt orvoshoz.

 

 

 

 

 

Pénteken reggel az egyik szomszéd fedezte fel a holttestet. A bácsi arccal a földre borulva feküdt az udvaron. Már nem élt. A kapu zárva volt, ezután értesítették a háziorvost, a rendőröket, és a mentőket. A házban rátaláltak a nénire, aki valószínűleg be tudott még menekülni támadói elől, mondják a falubeliek. Ő is megsérült, a kaposvári kórházban ápolják. Az utcát a rendőrség szalaggal zárta le. Nagy erőkkel keresi az elkövetőket. Tanúkat hallgatnak ki, nyomokat rögzítenek. több tucat rendőr és nyomozó lepte el a települést és környékét.

gyilkosság2

Holtan találtak egy embert egy kiskorpádi háznál, erősítette meg Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A haláleset körülményeit nagy gondossággal vizsgálják. Még nem tudni, hogy gyilkosság történt-e, ezt csak az orvos szakértő mondhatja majd ki a boncolás után, ha megállapította a halál okát.

gyilkosság

A falusiak ezzel ellentétben rablógyilkosságról beszélnek, arról, hogy az idős párnak nem voltak nagy értékei, de a tettesek felforgatták a házat, hogy megtalálják ezeket. A két öreg csendesen élt, kertészkedtek, keveset mozdultak ki a házból, leginkább orvoshoz mentek. Mariska néni fiatalon a helyi állami gazdaságban dolgozott. Az idős férfi korábban bányász volt, magas nyugdíjat kapott. Egyesek szerint szívbetegségben szenvedett. Mariska néninek arany ékszerei, gyűrűi, nyakláncai voltak. A helyeik két gyanús kerékpárost láttak a környéken tegnap este.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el emberölés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.


Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat alapján megállapítható, hogy a 75 éves sértett halálát idegenkezűség okozta. A bűncselekmény indítékát, így az esetleges anyagi haszonszerzést, éppúgy mint a családon belüli konfliktust, a rendőrség több verzió figyelembevételével vizsgálja.

 



Címkék: rablógyilkosság, gyilok, Kiskorpád, néni, meghalt, kék hírek