Tegnap éjjel egy marcali városszéli házban két maszkos férfi kirabolt egy házaspárt. A támadók a kertek alatt jöttek, az öreg házőrző nem jelzett - a kirabolt férfi szerint, akinek kamionos fuvarozó cége van, eleve tudták, hogy a kutya nem fog rájuk támadni. Éjjel két órakor rontottak be a házba a nyitott hátsó ajtón keresztül, amit a pórul járt gazda nyitva felejtett, amikor este cigarettázott. A vállalkozót lefújták gázsprével, majd a földre fektették a feleségével együtt. A szemüket letakarták, a szájukat bekötötték.

- Úgy éreztem, hogy ismernek bennünket - mondta a Kapospontnak Tóth Ferenc, az egyik sértett. - Az egyik még rá is szólt a másikra, hogy "ne bántsd őket". Úri betörők voltak, bár egyikük egyszer kupán vágott egy tomfával. Nem engedték, hogy felemeljem a fejemet.

A férfi annyit hallott, hogy az egyik tettes a másiknak azt mondja: "Még fél óránk van!". Hajnali fél ötkor távoztak a házból, számos értékes ékszert zsákmányoltak. A családfő ezután öt perc alatt kiszabadult a kötelékeiből, és hívta a rendőrséget.

Két napja a szomszédos Mesztegnyőben a helyi plébánosra törtek rá a lakásán. Megkötözték és elemlámpával ütötték, az értékeit követelték. A helyiek attól félnek, hogy egy gátlástalan rablóbanda garázdálkodik Marcali környékén. A ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a marcali kapitánysággal közösen indított eljárást az ismeretlen tettesek ellen. Azt mondják: még nem biztos, hogy van összefüggés a két rablás között.

Címkék: rablóbanda, álarcos, ékszerek, rablás, Marcali, kék hírek