A  Zala megyei Rendőr-főkapitányság közölte a Kaposponttal: Nagybajomban is tartottak házkutatást, ahonnan több robbanószert is lefoglaltak. A rendőrök a három településen összesen háromezer robbanóeszközt, fegyvert, lőszert és lövedéket találtak.
Mint ismert: a zalaegerszegi férfi két hete halt meg, amikor felrobbant egy általa szétszerelt bomba. A helyszínen a tűzszerészek több hasonló bombát is találtak. A ház egyik szobájában pedig százával tároltak lőszereket, robbanószereket, és robbanóeszközöket. A robbanásban meghalt férfi a település további két pontján is tárolt robbanóeszközöket és robbanószereket. Sőt, a nyomozás szálai még ennél is messzebbre vezettek: Veszprém megyében, Zirc környékén, és a somogyi településen, Nagybajomnál is találtak a robbanószerkezeteket, illetve robbanóeszközöket a nyomozók.
Nem tudni, hogy a voltak-e a férfinak társai, akikkel együtt keresték és gyűjtötték a háborús relikviákat. Azt sem, hogy további helyszínek kerültek-e képbe, s ha igen, melyek azok. A robbanásban elhunyt férfiről csupán annyit lehet tudni, hogy egy tervezőirodában társtulajdonos volt, és vonzódott a régi technikai eszközökhöz. A fia, aki égési sérüléseket szenvedett a robbanás során, orvosai elmondása szerint a hét végén elhagyhatja a kórházat.

Címkék: robbanószer, robbanás, szigorítás, lőszer, Nagybajom, kék hírek